KVK Aydınlatma Metni

KVK Aydınlatma Metni

SUİ MASTER AKADEMİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

GİRİŞ

İşbu şirket politikamız ile kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda LAST ROYAL ORGANİZASYON TURİZM TEKSTİL İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. ve bağlı kuruluşları (Bundan böyle “SUİ MASTER AKADEMİ” olarak anılacaktır.) tarafından benimsenecek ve uygulamada dikkate alınacak ilkeler ortaya konulmaktadır.

Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikası (“Politika”), SUİ MASTER AKADEMİ olarak, kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uyum sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bu kapsamda amaç, Last Royal olarak, kuruluşundan itibaren benimsenen, faaliyetlerin hukuka uygunluk, dürüstlük ve şeffaflık ilkelerine uygun olarak yürütülmesinin sürdürülmesidir.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN İLKELER

SUİ MASTER AKADEMİ bakımından öncelikle önem arz eden hususlardan biri, kişisel verilerin işlenmesinde mevzuatta öngörülen genel ilkelere uygun davranılmasıdır. Bu kapsamda, SUİ MASTER AKADEMİ, tüm yasal düzenlemelere ve özel olarak KVKK’ya uygun olarak kişisel verilerin işlenmesinde aşağıda sıralanan ilkelere uygun hareket edeceğini taahhüt eder.

  1. Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun Kişisel Veri İşleme Faaliyetlerinde Bulunma

SUİ MASTER AKADEMİ, KVKK 4. maddesine uygun olarak, kişisel verilerin işlenmesi konusunda; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel; belirli, açık ve meşru amaçlar güderek; amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü bir biçimde kişisel veri işleme faaliyetinde bulunacaktır.

Bu kapsamda SUİ MASTER AKADEMİ, kişisel verilerin işlenmesinde orantılılık gerekliliklerini dikkate alacak ve kişisel verileri amacın gerektirdiği dışında kullanmayacaktır.

  1. Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasını Sağlama

SUİ MASTER AKADEMİ, kişisel veri sahiplerinin temel haklarını ve kendi meşru menfaatlerini dikkate alarak işlediği kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlayarak; bu doğrultuda gerekli tedbirleri alacaktır.

  1. Belirli, Açık ve Meşru Amaçlarla İşleme

SUİ MASTER AKADEMİ, kişisel verileri meşru ve hukuka uygun sebeplerle işleyecektir. SUİ MASTER AKADEMİ, kişisel verileri yürütmekte olduğu faaliyetlerle bağlantılı olarak ve gerekli olduğu ölçüde işlemeyi tahhüt eder. SUİ MASTER AKADEMİ tarafından kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği henüz kişisel veri işleme faaliyeti başlamadan belirlenecektir.

  1. İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olma

SUİ MASTER AKADEMİ, kişisel verileri belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesine elverişli bir biçimde işleyecek ve amacın gerçekleştirilmesiyle ilgili olmayan veya ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınacaktır.

  1. İlgili Mevzuatta Öngörülen veya İşlendikleri Amaç İçin Gerekli Olan Süre Kadar Muhafaza Etme

SUİ MASTER AKADEMİ, Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesine ve KVKK’nın 4. ve 7.maddelerine uygun olarak; işlediği kişisel verileri, yalnızca ilgili mevzuat ve kanunlarda öngörülen veya kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar muhafaza edecektir.

Bu kapsamda, SUİ MASTER AKADEMİ öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için belirli bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit edecek, herhangi bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranacak, süre belirlenmemişse kişisel verileri işleme amacının gerçekleşmesi için gerekli olan süre kadar saklayacaktır. Sürenin bitimi veya işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel veriler SUİ MASTER AKADEMİ tarafından silinecek veya imha edilecektir. Gelecekte kullanma ihtimali ile SUİ MASTER AKADEMİ tarafından kişisel veriler saklanmayacaktır.

  1. Kişisel Veri İşleme Faaliyetlerinin KVKK İlkelerine Uygun Şekilde Yürütülmesi

6.1 Kişisel veriler KVKK’nın 5. maddesinde belirtilen şartlardan bir veya birkaçına uygun olarak işlenmelidir. SUİ MASTER AKADEMİ ’nin yürütmekte olduğu kişisel veri işleme faaliyetlerinin bu şartlardan bir veya birkaçına dayalı olarak yürütülüp yürütülmediği tespit edilecek, bu şartlardan bir veya birkaçını sağlamayan kişisel veri işleme faaliyetleri süreçlerde yer almayacaktır.

6.2 Kişisel veri işleme faaliyetlerinin kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçına dayalı olarak yürütülmesinin sağlanmasının yanı sıra tüm kişisel veri işleme faaliyetlerinde KVKK’nın 4. maddesinde belirtilen ilkelere uygun hareket edilmesi ve söz konusu ilkeleri içinde barındırması sağlanacaktır.

6.3 SUİ MASTER AKADEMİ, özel nitelikteki kişisel verilerin işlenmesi, üçüncü kişilere ve yurtdışına aktarılması konusunda KVKK’da öngörülen özel hükümler de dikkate alınarak kişisel veri işleme faaliyetleri yerine getirilecek; yukarıda belirtilen hususların yanında bu durumlarda kanunun aradığı özel gereklilikler de yerine getirilerek kişisel veri işleme faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

SUİ MASTER AKADEMİ, bu çerçevede, KVK Kanunu’ndaki düzenlemelere uyum için gerekli süreçleri oluşturacaktır.

  1. Kişisel Verilerin Aktarımında Uyulması Gerekenler

SUİ MASTER AKADEMİ, kişisel verilerin, özel nitelikli kişisel veriler dahil, aktarılması bakımından aşağıda yer verilen kurallara uygun davranılmalıdır.

7.1. Yurtiçinde Kişisel Verilerin Aktarımı

SUİ MASTER AKADEMİ, veri sahibinin kişisel verilerini, kişisel veri işleme amaçlarına uygun olarak ve gerekli güvenlik önlemlerini alarak üçüncü kişilere aktaracaktır. Bu doğrultuda SUİ MASTER AKADEMİ bünyesinde KVKK 8. maddesinde öngörülen şartlara uygun hareket etmeye yönelik gerekli yapıları devreye alacaktır.

7.2. Yurtdışına Kişisel Verilerin Aktarılması

SUİ MASTER AKADEMİ temel prensip olarak yurt dışına kişisel veri ve özel nitelikli kişisel veri aktarmasa da, tarafından kişisel very ve özel nitelikli kişisel verilerin yurtdışına aktarılmasında, işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini alır.

SUİ MASTER AKADEMİ tarafından kişisel veriler sadece KVK Kurulu tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere veya yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve KVK Kurulu’nun izninin bulunduğu yabancı ülkelere aktarılabilir.

SUİ MASTER AKADEMİ tarafından bu doğrultuda KVKK’nın 9. maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmeye yönelik gerekli süreçler tasarlanacaktır.


 

© 2022 Sui Master. Suimaster.com markası Last Royal Group Inc. 'e aittir. Sitede bulunan hiç bir veri veya bilgi izinli veya izinsiz paylaşılamaz. Bu web sitesinde bulunan tüm eğitim ve seansları uluslar arası sertifikalı ve yeterliliğe sahip uzmanlar tarından verilmektedir. Kurumumuzda yapılan eğitimler ve uygulamalarda kişiye tıbbi teşhis veya tedavi uygulanmamaktadır. Web Sayfamızda bulunan bilgiler hiç bir şekilde tanı ve tedavi amaçlı kullanılamaz. Tanı ve tedavi, mutlaka bir doktor tarafından yapılması gereken son derece ciddi bir işlemdir. Her türlü hastalık ve sair tedavi gerektiren sorunlarınız için lütfen önce doktorunuza danışınız.

Merhaba! WhatsApp'ta sohbet etmek için aşağıdaki temsilcilerimizden birine tıklayın veya bize bilgi@suimaster.com adresinden mail atabilirsiniz.

WhatsApp'ta bizimle iletişime geçin.
Close and go back to page